‘Better Together’ met één nieuwe werkplek: Introductie, on-boarding en adoptie van Windows 10 en Office 365

Achtergrond

Ahold Delhaize is wereldwijd één van de grootste supermarktketens. Er zijn zo’n 375.000 medewerkers werkzaam, verdeeld over ruim 6.500 winkels. Ahold Delhaize is ontstaan door meerdere fusies en overnames, de belangrijkste fusie was tussen Koninklijke Ahold en de Belgische Delhaize Groep. Sinds 2017 is het hoofdkantoor in Zaandam gevestigd.

Na de fusie met Delhaize is er besloten om één nieuwe digitale werkplek op basis van Microsoft Windows en Office 365 uit te rollen. Gezien de omvang en migratiecomplexiteit was dit een besluit met ingrijpende gevolgen. De afdeling ICT moest vol aan de bak voor een migratieproject met een looptijd van meer dan 12 maanden. En voor vele medewerkers en afdelingen betekende dit een grote verandering in de manier waarop zij werken.

Vraag

De vraag van Ahold aan Adoptify: “Hoe zorgen we ervoor dat meer dan 120.000 medewerkers van o.a. de Global Support Organisation (GSO) en in de Benelux van Albert Heijn, Gall & Gall, Etos en alle Nederlandse distributiecentra goed worden ondersteund bij de migratie vanuit de vertrouwde Google omgeving? Hoe zorgen we ervoor dat de nieuwe mogelijkheden snel worden benut? En hoe stimuleren en activeren we medewerkers? Hoe zorgen we voor goed en veilig gebruik van Windows 10, Office 365 en MS Teams?”

Aanpak

Samen met Ahold hebben onze consultants gezorgd voor coördinatie, communicatie, technische inrichting, training en coaching. Met een grondige voorbereiding van enkele maanden hebben we de introductie en on-boarding samen vormgegeven.

In verschillende batches zijn vervolgens medewerkers en afdelingen gemigreerd. Tijdens de 6 maanden durende migratie zijn verschillende interventies zoals prikkelende communicatie, ‘floorcoaching’, ‘genius-desk’, virtuele (skype), telefonische helpdesk en ‘open coffees’ ingezet. Met een omvangrijk team hebben we de medewerkers ondersteund in hun eerste gebruikservaring, daarna zijn we gestart met de adoptiefase.

Afdeling voor afdeling hebben we ondersteund in het omarmen van de mogelijkheden. Hierbij is veel uitleg gegeven hoe persoonlijk productiever te werken en hoe de samenwerking met behulp van MS Teams te realiseren. Naast het geven van training en uitleg hebben we in de adoptiefase als coach samen met de medewerkers de configuratie van de omgeving naar de wensen van de afdeling ingericht.

Resultaat

‘Better Together’ heeft een succes gemaakt van een op wereldwijde schaal bezien één van de grootste en meest complexe migraties. Binnen planning zijn medewerkers overgezet. En er is een hele positieve vibe rondom de nieuwe productiviteitsmogelijkheden van Office365 en MS Teams ontstaan. Ahold Delhaize beschikt door dit programma over een nieuwe werkplek en medewerkers die er klaar voor zijn deze goed en veilig te gebruiken.

PS: Deze werkzaamheden zijn (geheel/gedeeltelijk) verricht voor onze naamswijziging: onze handelsnaam Salves Business Productivity BV is per 1-5-2019 veranderd in Adoptify Technology BV. 

Heb je nog een vraag?

Paul Riedstra geeft je graag antwoord.

STAY CURIOUS

Mis niets! Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten:

18 nov
BLOG

Alle updates in MS Teams die je niet mag missen: Oktober

Meer controle in MS Teams  Microsoft maakte vorige week bekend dat er dagelijks 115 miljoen actieve gebruikers met MS Teams werken. Een fanatische mijlpaal, als je bedenkt dat er tijdens de eerste corona–lockdown ‘nog maar’ 75 miljoen dagelijks actieve gebruikers met MS Teams…

VOL
17Nov

MS TEAMS EXPERTS sessie: 10 Serious Productivity Hacks

Digitaal samenwerken lukt alleen als je je op gezette tijden focust op je eigen werk en tijdens contactmomenten écht de aandacht van je collega’s hebt. Weten hoe? Schrijf je dan…

VOL
24Nov

MS TEAMS masterclass: Digitale discipline

Digitaal samenwerken lukt alleen als je goede werk- en gedragsafspraken maakt die worden nageleefd. Weten hoe? Schrijf je dan in voor deze webinar MS TEAMS masterclass: digitale discipline. De basisprincipes…