“Hoe houden we met onze continue groei grip op productiviteit en effectief samenwerken?”

Achtergrond

ASML is misschien wel het meest vooraanstaande Nederlandse hightechbedrijf. Het is de belangrijkste leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder steppers en scanners, die worden gebruikt bij het maken van chips. Klanten zijn veelal chipproducenten. ASML is ontstaan uit een joint venture van ASM International en Koninklijke Philips en is sinds 1995 beursgenoteerd.

Het hoofdkantoor en bedrijvencomplex van ASML staat in Veldhoven, waar zowel research & development als assemblage in cleanrooms plaatsvindt. ASML heeft 60 servicepunten in 14 landen ter ondersteuning van de plaatsing en levering van machines en reserveonderdelen.

Voor het verbeteren van de productiviteit van de ruim 17.500 medewerkers heeft ASML speciaal een Productivity Office opgericht. ASML heeft de ambitie om hiermee haar medewerkers optimaal in hun werkzaamheden te ondersteunen voor beter digitaal samenwerken, kennisdelen en communiceren.

ASML is een uitzonderlijke kennisintensieve organisatie en stelt zeer hoge eisen aan governance en security. Dit geeft speciale aandacht aan de uitrol en het gebruik van Cloud Productivity in het algemeen en Office 365 in het bijzonder.

Vraag

Het ICT-management en HRM van ASML hebben de uitdaging om bij hun ongekende groei en expansie grip te houden op de gangbare manier van werken binnen de organisatie. Sinds 2015 is Adoptify als adviseur gevraagd mee te denken met en bij te dragen aan vraagstukken over productiviteit, samenwerken en het optimaal inzetten van Office 365 en SharePoint.

Aanpak

Adoptify biedt deze snelgroeiende high tech organisatie adoptie, functionele en ook technische expertise. Doel is ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk medewerkers Office 365 en SharePoint slim en optimaal gaan gebruiken.

We zijn als adviseur nauw betrokken bij alle werkzaamheden van het Productivity Office. We helpen ASML en haar medewerkers op weg om de nieuwste tools op een slimme en veilige manier te gebruiken.

PS: Deze werkzaamheden zijn (geheel/gedeeltelijk) verricht voor onze naamswijziging: onze handelsnaam Salves Business Productivity BV is per 1-5-2019 veranderd in Adoptify Technology BV. 

Resultaat

Raad en daad door een vast team van onze consultants. Technische, functionele en adoptie expertise onder directe handbereik. Projectmatige ondersteuning bij de uitrol en opzet van de nieuwe manier van werken binnen ASML.

Heb je nog een vraag?

Michiel Willemse geeft je graag antwoord.

STAY CURIOUS

Mis niets! Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten:

24 nov
BLOG

Digitale Rituelen: Hoe ga je met elkaar om in een digitale werkomgeving?

De Corona crisis heeft het digitaal overleggen en samenwerken (met bijvoorbeeld MS Teams) in een stroomversnelling gebracht. Waar wij voor de eerste lockdown in maart nog tegen veel weerstand en…

18 nov
BLOG

Alle updates in MS Teams die je niet mag missen: Oktober

Meer controle in MS Teams  Microsoft maakte vorige week bekend dat er dagelijks 115 miljoen actieve gebruikers met MS Teams werken. Een fanatische mijlpaal, als je bedenkt dat er tijdens de eerste corona–lockdown ‘nog maar’ 75 miljoen dagelijks actieve gebruikers met MS Teams…

VOL
17Nov

MS TEAMS EXPERTS sessie: 10 Serious Productivity Hacks

Digitaal samenwerken lukt alleen als je je op gezette tijden focust op je eigen werk en tijdens contactmomenten écht de aandacht van je collega’s hebt. Weten hoe? Schrijf je dan…