“Hoe houden we met onze continue groei grip op productiviteit en effectief samenwerken?”

Achtergrond

ASML is misschien wel het meest vooraanstaande Nederlandse hightechbedrijf. Het is de belangrijkste leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder steppers en scanners, die worden gebruikt bij het maken van chips. Klanten zijn veelal chipproducenten. ASML is ontstaan uit een joint venture van ASM International en Koninklijke Philips en is sinds 1995 beursgenoteerd.

Het hoofdkantoor en bedrijvencomplex van ASML staat in Veldhoven, waar zowel research & development als assemblage in cleanrooms plaatsvindt. ASML heeft 60 servicepunten in 14 landen ter ondersteuning van de plaatsing en levering van machines en reserveonderdelen.

Voor het verbeteren van de productiviteit van de ruim 17.500 medewerkers heeft ASML speciaal een Productivity Office opgericht. ASML heeft de ambitie om hiermee haar medewerkers optimaal in hun werkzaamheden te ondersteunen voor beter digitaal samenwerken, kennisdelen en communiceren.

ASML is een uitzonderlijke kennisintensieve organisatie en stelt zeer hoge eisen aan governance en security. Dit geeft speciale aandacht aan de uitrol en het gebruik van Cloud Productivity in het algemeen en Office 365 in het bijzonder.

Vraag

Het ICT-management en HRM van ASML hebben de uitdaging om bij hun ongekende groei en expansie grip te houden op de gangbare manier van werken binnen de organisatie. Sinds 2015 is Adoptify als adviseur gevraagd mee te denken met en bij te dragen aan vraagstukken over productiviteit, samenwerken en het optimaal inzetten van Office 365 en SharePoint.

Aanpak

Adoptify biedt deze snelgroeiende high tech organisatie adoptie, functionele en ook technische expertise. Doel is ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk medewerkers Office 365 en SharePoint slim en optimaal gaan gebruiken.

We zijn als adviseur nauw betrokken bij alle werkzaamheden van het Productivity Office. We helpen ASML en haar medewerkers op weg om de nieuwste tools op een slimme en veilige manier te gebruiken.

PS: Deze werkzaamheden zijn (geheel/gedeeltelijk) verricht voor onze naamswijziging: onze handelsnaam Salves Business Productivity BV is per 1-5-2019 veranderd in Adoptify Technology BV. 

Resultaat

Raad en daad door een vast team van onze consultants. Technische, functionele en adoptie expertise onder directe handbereik. Projectmatige ondersteuning bij de uitrol en opzet van de nieuwe manier van werken binnen ASML.

Heb je nog een vraag?

Michiel Willemse geeft je graag antwoord.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
STAY CURIOUS

Mis niets! Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Gerelateerde berichten:

“Vrijwilligers en medewerkers zijn super blij vanwege het gebruiksgemak”

De Kindertelefoon stroomlijnt interne informatievoorziening via Sharepoint & Yammer   Kinderen die hun hart willen luchten, kunnen dit anoniem doen via De Kindertelefoon. Nemen ze contact op, dan krijgen ze…

29 mrt
BLOG

Microsoft ViVa en Work Place Analytics:

Verbinding borgen in de ‘future of work’!  Leestijd 6 minuten  Je zou het een contradictie in terminis kunnen noemen. Uit diverse onderzoeken (onder andere ons eigen onderzoek) blijkt dat veel mensen het remote werken tijdens de…

25 mrt
BLOG

Tijd vrijmaken voor meer welzijn op de werkvloer!

Inzet zinvoller maken met Workplace Analytics Alle COVID-beperkingen hebben van remote werken gemeengoed gemaakt. Sturen op welzijn én productiviteit van je medewerkers is meer dan ooit,  een permanente uitdaging voor elke werkgever. Zowel welzijn als…