Hoe zorgen we dat onze mensen over de hele wereld klaar en vooral vaardig zijn voor werken met DLL Workplace 2020? (proof of concept)

Achtergrond

DLL (voorheen De Lage Landen) is een internationale financiële aanbieder. DLL staat in de top van Europese leasingbedrijven en op de eerste plaats in de Top 25 Vendor Finance bedrijven in de Verenigde Staten. Het bedrijf telt ongeveer 5.500 werknemers, verdeeld over 35 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Eindhoven. DLL is een volledige dochter van Rabobank Nederland.

Vraag

DLL had ter voorbereiding op de uitrol van de nieuwe digitale werkplek behoefte aan een eigentijdse introductie en on-boarding formule. DLL wenste een eigen schaalbaar framework om zo planmatig, voorspelbaar en efficiënt alle medewerkers over verschillende landen te ondersteunen bij de uitrol van nieuwe ICT. DLL kwam bij Adoptify met het verzoek een formule te ontwerpen en te testen hoe dit in de praktijk de medewerkers ondersteunt naar goed en veilig gebruik van Workplace 2020.

Aanpak

Adoptify adviseerde DLL introductie, on-boarding en adoptie niet als een eenmalig project, maar als een continu proces aan te pakken. Speciaal hiertoe is de Productivity Office opgericht. Deze Office zorgt voor een continue stroom aan innovatie binnen het domein van samenwerken, kennisdelen en communiceren.

Via een eigen community zorgt de DLL Productivity Office voor het mobiliseren van de werkvloer en het verleiden en versnellen tot gebruik van de nieuwe mogelijkheden.

DLL heeft ons als ontwerper voor het programma en regisseur voor een pilot aangesteld. Onze consultants ondersteunen de organisatie door middel van regie, raad en daad. Centraal hierbij staat de uitrol en on-boarding van medewerkers op de Workplace 2020 en vervolgens het gericht inzetten van continue adoptie.

Resultaat

Een eigen programma aanpak en een formule voor introductie van nieuwe ICT. Wij hebben in de praktijk getoetst waar de medewerkers behoefte aan hebben en welke ondersteuning aansluit op de leervoorkeuren en ambities van de medewerker.

DLL beschikt met de Productivity Office over een virtuele entiteit die door de medewerkers als logische go-to HUB wordt gezien voor al hun vragen bij nieuwe ICT en digitale transformatie.

 

PS: Deze werkzaamheden zijn (geheel/gedeeltelijk) verricht voor onze naamswijziging: onze handelsnaam Salves Business Productivity BV is per 1-5-2019 veranderd in Adoptify Technology BV. 

Heb je nog een vraag?

Richard Berger geeft je graag antwoord.

STAY CURIOUS

Mis niets! Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten:

18 nov
BLOG

Alle updates in MS Teams die je niet mag missen: Oktober

Meer controle in MS Teams  Microsoft maakte vorige week bekend dat er dagelijks 115 miljoen actieve gebruikers met MS Teams werken. Een fanatische mijlpaal, als je bedenkt dat er tijdens de eerste corona–lockdown ‘nog maar’ 75 miljoen dagelijks actieve gebruikers met MS Teams…

VOL
17Nov

MS TEAMS EXPERTS sessie: 10 Serious Productivity Hacks

Digitaal samenwerken lukt alleen als je je op gezette tijden focust op je eigen werk en tijdens contactmomenten écht de aandacht van je collega’s hebt. Weten hoe? Schrijf je dan…

VOL
1Dec

MS TEAMS masterclass: 10 Serious Productivity Hacks

Digitaal samenwerken lukt alleen als je je op gezette tijden focust op je eigen werk en tijdens contactmomenten écht de aandacht van je collega’s hebt. Weten hoe? Schrijf je dan…