Regievoeren op de introductie en on-boarding van onze nieuwe digitale werkplek.

Achtergrond

Wetenschappelijk onderzoek wordt steeds complexer. Dit vraagt om ICT-voorzieningen die innovatief en schaalbaar zijn. Speciaal om kennis- en onderzoeksinstituten te ondersteunen bij de realisatie van hun ICT-ambities is de SSC-Campus opgericht. Initiatiefnemers van de campus zijn het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI).

De Campus is gevestigd op de iconische locatie in de Bilt, en is dé ICT-leverancier voor alle kennis- en onderzoeksinstituten binnen de Rijksoverheid. Zij stemmen ICT-dienstverlening af op de behoeften van onderzoeksinstituten.

Onlangs is gekozen voor een nieuwe werkplek op basis van nieuwe apparaten uitgerust met Windows 10 en de nieuwste versie van Office.

Vraag

De SSC-Campus, een combinatie van KNMI en RIVM, heeft Adoptify gevraagd de regie te nemen op de introductie en on-boarding van haar nieuwe werkplek. De vraag was: neem de regie op het proces, bedenk de communicatiestrategie, voer communicatie uit, maak een uitrolplan en ontwikkel trainingen en coaching voor de medewerkers.

Aanpak

Door onze consultants is er gestart met een analyse van de verandering voor de medewerkers. Wat is er met de nieuwe werkplek straks allemaal anders? Waar moeten we de medewerkers op voorbereiden en over welke (nieuwe) vaardigheden moeten de medewerkers beschikken?

Vervolgens is er een plan ontwikkeld voor de introductie en on-boarding. Heldere communicatie richting de medewerkers voorafgaand aan de migratie. Een gefaseerde aanpak van uitrol en on-boarding om ervoor te zorgen dat alle medewerkers een positieve eerste gebruikservaring krijgen met hun nieuwe digitale werkplek. Op momenten van uitrol is training en floor coaching beschikbaar.

Om alle activiteiten voor de medewerker overzichtelijk te maken en te stroomlijnen, is er een speciale HUB in gericht. Dit is voor de medewerker de centrale spil met direct overzicht in planning, training, communicatie en achtergrondinformatie.

Na on-boarding bieden we gerichte training en coaching aan, om te zorgen dat medewerkers over de juiste vaardigheden beschikken. Er wordt via kleine interventies verleid en versneld naar nieuwe manieren van werken met de nieuwe werkplek.

Resultaat

De SSC-Campus is rondom de introductie en on-boarding volledig ontzorgd. Er is binnen zeer korte tijd een plan ontwikkeld. Herbruikbare elementen zijn ingebracht. Medewerkers zijn bovenal in het migratieproces centraal gesteld. De HUB heeft, voor iedereen die betrokken was, gezorgd voor overzicht en inzicht.

PS: Deze werkzaamheden zijn (geheel/gedeeltelijk) verricht voor onze naamswijziging: onze handelsnaam Salves Business Productivity BV is per 1-5-2019 veranderd in Adoptify Technology BV. 

Heb je nog een vraag?

Jouke Stroosnijder geeft je graag antwoord.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
STAY CURIOUS

Mis niets! Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Gerelateerde berichten:

“Vrijwilligers en medewerkers zijn super blij vanwege het gebruiksgemak”

De Kindertelefoon stroomlijnt interne informatievoorziening via Sharepoint & Yammer   Kinderen die hun hart willen luchten, kunnen dit anoniem doen via De Kindertelefoon. Nemen ze contact op, dan krijgen ze…

29 mrt
BLOG

Microsoft ViVa en Work Place Analytics:

Verbinding borgen in de ‘future of work’!  Leestijd 6 minuten  Je zou het een contradictie in terminis kunnen noemen. Uit diverse onderzoeken (onder andere ons eigen onderzoek) blijkt dat veel mensen het remote werken tijdens de…

VOL
22Apr
Round Table

Round Table: Zie jij de kansen van Workplace Analytics?

Ben jij CXO, HR-, of ICT manager? Discussieer dan mee over de kansen en mogelijkheden die Microsoft Viva Insights en Workplace Analytics bieden voor medewerkers welzijn. Als je medewerkers MS Teams,…