Visie op de toekomstige digitale werkplek binnen de gemeente

Achtergrond

Rotterdam is onze havenstad gelegen in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam, lange tijd de grootste ter wereld (lengte 40 km), is de grootste en belangrijkste van Europa.

Rotterdam is een stad waar je ruimte ervaart. Een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil gemeente Rotterdam zijn. De gemeente biedt ruimte en kansen om burgers en bedrijven vooruit te blijven bewegen.

Werk je bij gemeente Rotterdam, dan werk je in de meest uiteenlopende gebouwen. Van het klassieke stadhuis tot het hypermoderne Timmerhuis middenin het centrum, van de kleinschalige kantoren en werkplaatsen overal in en om de stad tot tussen de wolken in De Rotterdam aan het water. Op één dag kun je zomaar op verschillende locaties met bijpassende vergezichten werken.

Vraag

Juist voor organisaties als gemeentes, vereist de transformatie naar digitale dienstverlening aandacht voor de inrichting van de toekomstige digitale werkplek. De veranderende manier van werken is een logisch vervolg op de digitalisering van de samenleving en een steeds groter aandeel van non-routine processen (in plaats van repetitieve processen) die andere skills en betrokkenheid van de medewerkers vereisen. De snelheid, flexibiliteit, meer ruimte voor experimenteren, eigen betrokkenheid en een grotere rol van moderne technologie moeten de medewerkers in staat stellen om effectief te zijn.

De vraag van gemeente Rotterdam luidde dan ook: help ons met het ontwikkelen van een visie op de moderne werkplek, bepaal de routekaart hoe het beste deze nieuwe werkplek te realiseren, ontwikkel een impactanalyse en geef aan wat de benodigde kernelementen voor dit concept zijn.

Aanpak

Een team consultants van Adoptify heeft in opdracht van de gemeente de visie, routekaart en impactsanalyse ontwikkeld voor de nieuwe moderne werkplek. Uiteraard liggen hier verschillende workshops en interviews aan ten grondslag. Het plan is over een periode van ca 12 maanden in co-creatie met de gemeente ontwikkeld.

Resultaat

Een heldere en gedragen visie op de moderne werkplek, een uitwerking van een routekaart en een impactsanalyse voor de realisatie van het plan.

PS: Deze werkzaamheden zijn (geheel/gedeeltelijk) verricht voor onze naamswijziging: onze handelsnaam Salves Business Productivity BV is per 1-5-2019 veranderd in Adoptify Technology BV. 

Heb je nog een vraag?

Michiel Willemse geeft je graag antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
STAY CURIOUS

Mis niets! Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten:

5Oct
Round Table

5 oktober Round Table: Zie jij de kansen van Microsoft Viva Insights?

Ben jij CXO, HR-, of ICT manager? Praat dan mee over de kansen en mogelijkheden die ‘Microsoft Viva Managers & Leaders Insights’ bieden voor leuker en productiever werken. Als je medewerkers…

30Sep
Round Table

ONLINE WORKSHOP: Data-classificatie met MS365 voor gemeenten

Iedere gemeente wordt geconfronteerd met de Baseline Informatiebeveiliging Overheid. Wij zien dat veel gemeenten tegen dezelfde vragen aanlopen en vaak het wiel zelf opnieuw proberen uit te vinden. Dat ga…

06 sep
BLOG

De eerste maand van Adoptifier Ilja

Maak kennis met onze nieuwe Adoptifier. Ilja Boot vertelt over haar eerste maand bij ons en denkt nu al mee over de ontwikkeling van Adoptify! ‘Pling!’ En toen kwam de…