Visie op de toekomstige digitale werkplek binnen de gemeente

Achtergrond

Rotterdam is onze havenstad gelegen in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam, lange tijd de grootste ter wereld (lengte 40 km), is de grootste en belangrijkste van Europa.

Rotterdam is een stad waar je ruimte ervaart. Een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil gemeente Rotterdam zijn. De gemeente biedt ruimte en kansen om burgers en bedrijven vooruit te blijven bewegen.

Werk je bij gemeente Rotterdam, dan werk je in de meest uiteenlopende gebouwen. Van het klassieke stadhuis tot het hypermoderne Timmerhuis middenin het centrum, van de kleinschalige kantoren en werkplaatsen overal in en om de stad tot tussen de wolken in De Rotterdam aan het water. Op één dag kun je zomaar op verschillende locaties met bijpassende vergezichten werken.

Vraag

Juist voor organisaties als gemeentes, vereist de transformatie naar digitale dienstverlening aandacht voor de inrichting van de toekomstige digitale werkplek. De veranderende manier van werken is een logisch vervolg op de digitalisering van de samenleving en een steeds groter aandeel van non-routine processen (in plaats van repetitieve processen) die andere skills en betrokkenheid van de medewerkers vereisen. De snelheid, flexibiliteit, meer ruimte voor experimenteren, eigen betrokkenheid en een grotere rol van moderne technologie moeten de medewerkers in staat stellen om effectief te zijn.

De vraag van gemeente Rotterdam luidde dan ook: help ons met het ontwikkelen van een visie op de moderne werkplek, bepaal de routekaart hoe het beste deze nieuwe werkplek te realiseren, ontwikkel een impactanalyse en geef aan wat de benodigde kernelementen voor dit concept zijn.

Aanpak

Een team consultants van Adoptify heeft in opdracht van de gemeente de visie, routekaart en impactsanalyse ontwikkeld voor de nieuwe moderne werkplek. Uiteraard liggen hier verschillende workshops en interviews aan ten grondslag. Het plan is over een periode van ca 12 maanden in co-creatie met de gemeente ontwikkeld.

Resultaat

Een heldere en gedragen visie op de moderne werkplek, een uitwerking van een routekaart en een impactsanalyse voor de realisatie van het plan.

PS: Deze werkzaamheden zijn (geheel/gedeeltelijk) verricht voor onze naamswijziging: onze handelsnaam Salves Business Productivity BV is per 1-5-2019 veranderd in Adoptify Technology BV. 

Heb je nog een vraag?

Michiel Willemse geeft je graag antwoord.

STAY CURIOUS

Mis niets! Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten:

24 nov
BLOG

Digitale Rituelen: Hoe ga je met elkaar om in een digitale werkomgeving?

De Corona crisis heeft het digitaal overleggen en samenwerken (met bijvoorbeeld MS Teams) in een stroomversnelling gebracht. Waar wij voor de eerste lockdown in maart nog tegen veel weerstand en…

18 nov
BLOG

Alle updates in MS Teams die je niet mag missen: Oktober

Meer controle in MS Teams  Microsoft maakte vorige week bekend dat er dagelijks 115 miljoen actieve gebruikers met MS Teams werken. Een fanatische mijlpaal, als je bedenkt dat er tijdens de eerste corona–lockdown ‘nog maar’ 75 miljoen dagelijks actieve gebruikers met MS Teams…

VOL
17Nov

MS TEAMS EXPERTS sessie: 10 Serious Productivity Hacks

Digitaal samenwerken lukt alleen als je je op gezette tijden focust op je eigen werk en tijdens contactmomenten écht de aandacht van je collega’s hebt. Weten hoe? Schrijf je dan…