Visie op de toekomstige digitale werkplek binnen de gemeente

Achtergrond

Rotterdam is onze havenstad gelegen in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam, lange tijd de grootste ter wereld (lengte 40 km), is de grootste en belangrijkste van Europa.

Rotterdam is een stad waar je ruimte ervaart. Een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil gemeente Rotterdam zijn. De gemeente biedt ruimte en kansen om burgers en bedrijven vooruit te blijven bewegen.

Werk je bij gemeente Rotterdam, dan werk je in de meest uiteenlopende gebouwen. Van het klassieke stadhuis tot het hypermoderne Timmerhuis middenin het centrum, van de kleinschalige kantoren en werkplaatsen overal in en om de stad tot tussen de wolken in De Rotterdam aan het water. Op één dag kun je zomaar op verschillende locaties met bijpassende vergezichten werken.

Vraag

Juist voor organisaties als gemeentes, vereist de transformatie naar digitale dienstverlening aandacht voor de inrichting van de toekomstige digitale werkplek. De veranderende manier van werken is een logisch vervolg op de digitalisering van de samenleving en een steeds groter aandeel van non-routine processen (in plaats van repetitieve processen) die andere skills en betrokkenheid van de medewerkers vereisen. De snelheid, flexibiliteit, meer ruimte voor experimenteren, eigen betrokkenheid en een grotere rol van moderne technologie moeten de medewerkers in staat stellen om effectief te zijn.

De vraag van gemeente Rotterdam luidde dan ook: help ons met het ontwikkelen van een visie op de moderne werkplek, bepaal de routekaart hoe het beste deze nieuwe werkplek te realiseren, ontwikkel een impactanalyse en geef aan wat de benodigde kernelementen voor dit concept zijn.

Aanpak

Een team consultants van Adoptify heeft in opdracht van de gemeente de visie, routekaart en impactsanalyse ontwikkeld voor de nieuwe moderne werkplek. Uiteraard liggen hier verschillende workshops en interviews aan ten grondslag. Het plan is over een periode van ca 12 maanden in co-creatie met de gemeente ontwikkeld.

Resultaat

Een heldere en gedragen visie op de moderne werkplek, een uitwerking van een routekaart en een impactsanalyse voor de realisatie van het plan.

PS: Deze werkzaamheden zijn (geheel/gedeeltelijk) verricht voor onze naamswijziging: onze handelsnaam Salves Business Productivity BV is per 1-5-2019 veranderd in Adoptify Technology BV. 

Heb je nog een vraag?

Michiel Willemse geeft je graag antwoord.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
STAY CURIOUS

Mis niets! Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Gerelateerde berichten:

“Vrijwilligers en medewerkers zijn super blij vanwege het gebruiksgemak”

De Kindertelefoon stroomlijnt interne informatievoorziening via Sharepoint & Yammer   Kinderen die hun hart willen luchten, kunnen dit anoniem doen via De Kindertelefoon. Nemen ze contact op, dan krijgen ze…

29 mrt
BLOG

Microsoft ViVa en Work Place Analytics:

Verbinding borgen in de ‘future of work’!  Leestijd 6 minuten  Je zou het een contradictie in terminis kunnen noemen. Uit diverse onderzoeken (onder andere ons eigen onderzoek) blijkt dat veel mensen het remote werken tijdens de…

25 mrt
BLOG

Tijd vrijmaken voor meer welzijn op de werkvloer!

Inzet zinvoller maken met Workplace Analytics Alle COVID-beperkingen hebben van remote werken gemeengoed gemaakt. Sturen op welzijn én productiviteit van je medewerkers is meer dan ooit,  een permanente uitdaging voor elke werkgever. Zowel welzijn als…