Hoe overleef je het hitte record op kantoor?

Compleet in het zweet kom je op kantoor aan. Binnen is het ook om te stikken zo heet, het is nog nooit zo warm geweest,…. Daarom nu 7 Hacks om productief te blijven en je hoofd enigszins koel te houden.

Het KNMI is van slag, de temperatuur is in onze lage landen voor het eerst boven de 40 graden gekomen, de terrassen zitten vol en online zie je duizenden selfies en foto’s vanuit het zwembad voorbij komen. Whow wat nu? Dit is afzien! Want jij harde werker zit ondanks de extreme hitte nog steeds te zwoegen en productief te zijn op kantoor. Hoe overleef je het warmte record en houd je het nog een beetje leuk achter je eigen vaste flexwerkplek?

Hack 1.    Zomerregime: Geen 9 tot 5 , maar 7 tot 3!

Het is misschien omschakelen om zo vroeg op te staan, maar dan duik je ’s middags wel met een voldaan gevoel uit je werkpak zo in het zwembad. Regel dat je eerder kan beginnen. Dus ook eerder kan stoppen. Geen 9 tot 5 , maar 7 tot 3, of voor de echte hittehaters: 5 tot 1.

Het is een win-win: wanneer je ’s ochtends naar kantoor gaat is het nog lekker fris, je start je werk in alle rust en stilte. Dus focus tot en met, en wanneer je de computer sluit heb je nog een hele dag voor je om te chillen, zwemmen, een siesta te houden of wat dan ook! En doen een aantal collega’s mee aan dit zomerregime, dan kunnen jullie na het werk als team naar het strand!

Hack 2. Drink nog meer warme drank dan op koude dagen

Vreemd maar waar: om af te koelen kun je beter warme dan koude dranken drinken. Om de hitte van een warm drankje als bijvoorbeeld thee of koffie te compenseren, zorgt je lichaam ervoor dat je extra afkoelt.

Hack 3. Maak vrienden en trakteer op ijs

Een goede beurt maken bij je collega’s? Ga rap op en neer naar de dichtstbijzijnde ijsboer of supermarkt, koop ijsjes en deel die uit. Zo maak je vrienden die  je eeuwig dankbaar zijn!

Hack 4. Doe de Hans Klok methode

Simpel en zeer doeltreffend: tik een kleine ventilator op de kop, voor op je bureau. Wapperen je haren los a la Hans Klok.

Hack 5. Maak jouw persoonlijke airco

Geen airco op je werkplek? Balen! Dat is dikke vette pech. Maar niet getreurd! Het is makkelijk om je eigen verkoeler te fabriceren. Vul wat flessen water en leg die in de vriezer. Haal ze eruit en zet ze voor die hierboven aangeschafte ventilator. Je zult zien dat jouw werkplek waar achter je zit, snel kouder wordt!

Hack 6. Eet veel chips en borrelnootjes

Door de extreme hitte zweet je als nooit tevoren. Zweet = water + zout. Om die twee in je lijf op peil te houden, moet je dus veel water drinken, maar ook extra zout naar binnen werken. Goed excuus voor een vroege borrel met nootjes, chips en bittergarnituur. Nog gezellig ook!

Hack 7. Voeten bloot en in het water

Smelt je echt echt echt weg? Doe dan je schoenen uit. Via je voetzolen verlies je veel warmte. Extra verfrisser: een emmer vol ijskoud water onder je bureau en maar pootje baden met die voetjes!

Heb je nog een vraag?

Michiel Willemse geeft je graag antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WEEK 20 (2021) Hoe zet ik ruisonderdrukking in Teams aan

STAY CURIOUS

Mis niets! Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten:

10Nov
Webinar

Microsoft Discover: Hybrid work

Meer dan ooit moet je werknemers productief houden, klanten blijven bedienen, of je nu op afstand of op kantoor werkt, en je bedrijf op een veilige manier draaiende houden. Microsoft Discover:…

28Oct
Round Table

ONLINE WORKSHOP: Data-classificatie met MS365 voor gemeenten

Iedere gemeente wordt geconfronteerd met de Baseline Informatiebeveiliging Overheid. Wij zien dat veel gemeenten tegen dezelfde vragen aanlopen en vaak het wiel zelf opnieuw proberen uit te vinden. Dat ga…

12Oct
Webinar

Microsoft Discover: Hybrid work

Meer dan ooit moet je werknemers productief houden, klanten blijven bedienen, of je nu op afstand of op kantoor werkt, en je bedrijf op een veilige manier draaiende houden. Microsoft Discover:…