Introductie, on-boarding en adoptie van ICT moet beter

Hoe je vroeger de werkplek en office uitrolde, werkt echt niet meer!

Door de niet te missen opkomst van cloud technologie en de daaraan gekoppelde fluid innovation, volstaan oude manieren van ICT uitrollen niet meer.  De tijd dat de moderne werkplek voor enkele jaren is bepaald, op een image is gebrand, wordt beheerd en niet meer wordt vernieuwd is voorgoed voorbij.

Wil je binnen jouw organisatie een nieuwe digitale werkplek of Office 365 invoeren, dan zul je nieuwe en vooral continue manieren moeten gebruiken om je medewerkers te begeleiden naar goed en veilig gebruik. Het goed introduceren en on-boarden bij eerste gebruik is vanzelfsprekend belangrijk, en de voortdurende innovatie op de werkplek zul je voor je medewerkers logisch en behapbaar moeten maken.  Kortom: je zult je medewerkers gericht en over langere tijd moeten begeleiden in het gebruiken van de aangeboden digitale middelen.

Omarmen van ICT is geen project maar een proces

Voor het succes van de moderne werkplek en Office 365, is regie op productiviteit van de medewerkers en de digitale vaardigheid van cruciaal belang. Het technisch beschikbaar maken en uitrollen is het projectmatige begin, de warming-up zogezegd. Het realiseren van adoptie en zorgen voor correct gebruik is de echte wedstrijd. Dit is een voortdurend veranderingsproces. Wie bepaalt wat te doen tijdens de project- en procesfase om medewerkers te ondersteunen? Wie houdt het voor de medewerkers overzichtelijk, begrijpelijk en behapbaar? Wie houdt de voortgang in de gaten en stuurt op het succes? Afdelingen ICT, Business en HR zijn weliswaar stakeholder, maar vaak niet overkoepelend verantwoordelijk. Kortom: wie en wat heeft de regie op ‘embracing technology’?

Adoptify adviseert opdrachtgevers om eerst een overkoepelend programma op te stellen. Ontwikkel een virtuele entiteit die de moderne werkplek, Office 365 en digitale vaardigheid tastbaar en logisch voor medewerkers maakt. Het programma is multidisciplinair en eigenaar van de voortgang en het succes. Een goed programma-hub heeft autoriteit en draagvlak in de organisatie, en het mandaat van de directie. Daarmee kan het logischerwijs het belang van nieuwe ICT en digitale vaardigheid naar medewerkers uitdragen. Onze ervaring leert dat dit cruciaal is voor succes.

Goede voorbeelden hiervan zijn onder andere Ahold’s programma ‘Better Together’, bij Hero international het ‘Personal Effectiveness Program’, bij Van Lanschot/Kempen ‘Werkplek 2020’ en bij ASML het ‘Productivity Office’. Een naam, een HUB en vooral gezamenlijke planning, resources en tijd geven het programma alle slagkracht die het nodig heeft als drijver achter van digitale transformatie.

Het programma zorgt voor een logische en behapbare aanpak voor medewerkers en voor voldoende en juiste middelen. Uiteindelijk is het dit centrum dat verantwoordelijk is voor de coördinatie en realisatie van onze 5 stappen aanpak.

Wil je meer weten of zo’n programma live bekijken?

Binnen onze demo-omgeving voor #ZoMaarEenOrganisatie hebben we een uitwerking gemaakt van een ‘DiGi Fit Programma’. We laten je het graag zien, als voorbeeld en ter inspiratie. Jij kunt dit direct gebruiken of zelf doorvertalen naar een eigen programma uitwerking.

We vertellen je er graag meer over. Maak een afspraak voor een demo of kom op een van onze masterclasses

Heb je nog een vraag?

Michiel Willemse geeft je graag antwoord.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

WEEK 20 (2021) Hoe zet ik ruisonderdrukking in Teams aan

STAY CURIOUS

Mis niets! Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Gerelateerde berichten:

“Vrijwilligers en medewerkers zijn super blij vanwege het gebruiksgemak”

De Kindertelefoon stroomlijnt interne informatievoorziening via Sharepoint & Yammer   Kinderen die hun hart willen luchten, kunnen dit anoniem doen via De Kindertelefoon. Nemen ze contact op, dan krijgen ze…

29 mrt
BLOG

Microsoft ViVa en Work Place Analytics:

Verbinding borgen in de ‘future of work’!  Leestijd 6 minuten  Je zou het een contradictie in terminis kunnen noemen. Uit diverse onderzoeken (onder andere ons eigen onderzoek) blijkt dat veel mensen het remote werken tijdens de…

25 mrt
BLOG

Tijd vrijmaken voor meer welzijn op de werkvloer!

Inzet zinvoller maken met Workplace Analytics Alle COVID-beperkingen hebben van remote werken gemeengoed gemaakt. Sturen op welzijn én productiviteit van je medewerkers is meer dan ooit,  een permanente uitdaging voor elke werkgever. Zowel welzijn als…