Verandermanagement met de Prosci methodiek

Onlangs startte ik samen met mijn collega Kim Stoltenkamp en 6 andere professionals de Prosci® Change Management training. Deze 3-daagse training had tot doel om er achter te komen wat Change Management nu eigenlijk inhoudt,  waarom het zo belangrijk is om Change Management toe te passen en om in staat te worden gebracht om veranderingen effectief door te kunnen voeren.

We maakten kennis met de methodologie en tools van Prosci. Tijdens deze training realiseerde ik mij dat bij veranderingen binnen een organisatie de menskant nog wel eens onvoldoende aandacht krijgt of zelfs wordt vergeten. Het kan daardoor zijn dat een project niet het beoogde resultaat oplevert.

Wist je dat de nummer 1 succes factor van een groot/ingrijpend veranderproces , de zichtbaarheid van de sponsor en de actieve betrokkenheid van de sponsor is?

De sponsor is namelijk de aangewezen persoon om de ‘Why’ boodschap over te brengen. Met andere woorden: Waarom is deze verandering zo belangrijk voor de organisatie?

Ik realiseer mij dat er altijd veranderingen zullen plaatsvinden. Of het nu gaat om een werksituatie of om een privé situatie,  om een persoonlijke verandering of een verandering binnen je team of organisatie.

Verandering kan in eerste instantie weerstand oproepen (natuurlijke reactie), zeker als men niet goed bewust is waarom een bepaalde verandering überhaupt noodzakelijk is.

Je kunt niet verwachten dat je alle weerstand weg kunt nemen bij mensen, maar het is wel mogelijk om op een juiste manier om te gaan met weerstand. Door je in een vroeg stadium bewust te zijn van mogelijke weerstand kun je daar in het veranderproces rekening mee houden.

Terugkijkend op deze 3-daagse training realiseer ik mij welke rol de Prosci methodiek kan spelen bij veranderingen. Daarbij is mij vooral bijgebleven dat Prosci veel aandacht voor de menskant van de verandering heeft. Dit spreekt mij aan. Door oog én oor te hebben voor de mensen die de verandering ondergaan, stel je zowel de mens als de organisatie in staat om succesvol door een veranderproces te gaan.

Heb je nog een vraag?

Marc van den Berg geeft je graag antwoord.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

WEEK 20 (2021) Hoe zet ik ruisonderdrukking in Teams aan

STAY CURIOUS

Mis niets! Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Gerelateerde berichten:

“Vrijwilligers en medewerkers zijn super blij vanwege het gebruiksgemak”

De Kindertelefoon stroomlijnt interne informatievoorziening via Sharepoint & Yammer   Kinderen die hun hart willen luchten, kunnen dit anoniem doen via De Kindertelefoon. Nemen ze contact op, dan krijgen ze…

14 jun
BLOG

De eerste werkweek van Adoptifier Tessa

Maak kennis met onze nieuwe Adoptifier. Tessa Berends vertelt over hoe zij haar eerste werkweek als een cadeautje heeft ervaren. Dinsdag ochtend 1 juni. Na een heerlijk weekje vakantie word…

Digitaal agile werken als voorbeeldprojectaanpak voor heel Defensie

Het Expertise Centrum E-Learning (EC-E) van Defensie wilde in 2019 zijn e-learning curriculum voor het pantserrupsvoertuig type CV9035-NL ombouwen van Flash naar HTML5. De reden: webbrowsers staakte de ondersteuning van…

Digi Fit Index Scan
Ontdek het digitale potentieel van je medewerkers en jouw organisatie
MEER WETEN?